Behandeling

De chiropractor is een rugspecialist; bij een behandeling hoort ook advies en begeleiding: door te begrijpen wat er aan de hand is, krijgt iemand meer controle over hun eigen situatie. Soms krijgt u ook oefeningen als huiswerk mee. Alles gericht op een zo spoedig mogelijk herstel. Chiropractie is gericht is op het optimaal functioneren van het individu en daarom kunnen voeding, houding en  oefeningen ter preventie aan bod komen.

De chiropractor gebruikt onder meer manipulatieve en mobiliserende druktechnieken, die in de volksmond ook wel “kraken” wordt genoemd. Deze technieken worden gebruikt om gewrichtsblokkades op te heffen. De behandelingen zijn over het algemeen niet pijnlijk, maar kunnen wel gevoelig zijn.  De behandel techniek wordt geselecteerd op basis van oorzaak en ernst van de klacht, alsmede leeftijd en persoonlijke voorkeur van het individu. Cliënt en chiropractor vormen een team die samen aan de klacht werken.

MOGELIJKE KLACHTEN

RUGKLACHTEN

Vrijwel iedereen heeft wel eens rugpijn. Een groot deel van deze klachten zijn van langdurige of terugkerende aard. Om te voorkomen dat het herstel een langdurig en moeizaam proces wordt, is het belangrijk om tijdig een chiropractor te raadplegen.

NEKKLACHTEN

Als u last heeft van nekpijn dan kan dat van grote invloed zijn op uw functioneren thuis of op het werk en in uw dagelijks leven. Nekpijn is een veel voorkomende klacht. Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking er wel eens mee te maken.

HOOFDPIJN

Als u last heeft van hoofdpijn dan kan dat van grote invloed zijn op uw functioneren thuis of op het werk en in uw dagelijks leven. hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking er wel eens mee te maken.

SCHOUDERKLACHTEN

Schouderklachten kunnen heel belemmerend zijn en kunnen uw dagelijkse activiteiten sterk beïnvloeden. In veel gevallen wordt de diagnose ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) of ‘peesontsteking’ gesteld. Ontstekingsremmers en injecties hebben meestal slechts een beperkt en tijdelijk effect.

BABY’S

Baby’s hebben ook een wervelkolom die onderhevig is aan allerlei invloeden, dus ook zij kunnen pijnklachten ervaren die hun oorsprong in de wervelkolom hebben. Soms kan de oorzaak van de klachten terug te voeren zijn naar de bevalling of de positie van het kind in de baarmoeder.

KINDEREN

Kinderen zijn in hun opgroeiende periode onderhevig aan fysieke stress. Onder andere sport, valpartijen, langdurig tablet-, telefoon- of computergebruik en langdurig zitten op school kunnen klachten veroorzaken. Uw kind kan klagen over hoofdpijn, nekpijn of rugpijn of kan geïrriteerd zijn.

LINDA VAN VIEGEN

Linda is afgestudeerd aan het Anglo-European College of Chiropractic (Bournemouth, Groot-Brittannië) in 2007 en heeft bij verscheidene praktijken gewerkt voor de stap naar een eigen praktijk in 2017. Daarnaast is zij nog 2 dagen per week werkzaam in Veenendaal. Linda heeft een breed interessegebied en heeft ruime ervaring in het behandelen van baby’s en jonge kinderen.